Mandag den 14. maj 2012

Stampenborg

Værtinde ved arrangementet: Indehaver Hanne Damtoft Johansen

Dagens deltagerantal: 15 (15 tilmeldinger, 5 afbud, 11 ikke hørt fra)

Hanne Damtoft Johansen tog imod i ”Laden” på Stampenborg mellem Aabenraa og Haderslev. Stampenborg er oprindeligt et husmandssted (med dette navn). I dag fungerer det som lille kultur-og spisested på privat basis. Der er en del aktiviteter på stedet: import af sydfranske vine, produktion af mohairprodukter fra egne geder, koncertarrangementer, kursusarrangementer, vinsmagninger, private fester m.v. Stampenborg råder over et åbent køkken (godkendt af fødevarestyrelsen) og en sal med plads til ca. 60 spisende gæster. Hanne laver selv al maden, syr veste, jakker m.v. af det vævede mohairstof, står for markedsføring, bogholderi osv – altså en meget typisk situation for den lille private virksomhed. Hjertebarnet er koncerterne, meget ofte med store navne fra såvel opera som rock (bl.a. Skt. Hans aften med Billy Cross). Her kombineres musikoplevelse med madoplevelse.

Ved ankomsten blev kulturkvinderne tilbudt et glas vin, og Hanne indledte efter en ultrakort præsentation med en lille introduktion til, hvordan man smager på vin. Det er et af stedets kendetegn at gøre meget ud af smagsindtryk og kvalitetsråvarer og f.eks. arbejder Hanne i stor udtrækning med lokale leverandører af kød, fjerkræ, grøntsager og ost.

Hanne Damtoft Johansen i vinkælderen
Hanne Damtoft Johansen i vinkælderen

Herefter besøgte alle vinkælderen, hvor Hanne gav en prøve på det occitanske (tidligere sydfranske) sprog i form af en lille vise – simpelthen for at få samlet opmærksomheden om den videre og mere detaljerede præsentation af stedet. Hun fortalte, at hun havde fået LAG-midler til at indrette det åbne køkken/salen (100 000 kr ud af et budget på ca. 1 million), at det havde været udslaggivende ikke for finansieringen, men for at få overbevist banken, og hun beskrev, hvor vigtig den modernisering havde været for omsætningen. Til mange af arrangementerne assisterer frivillige hjælpere, som elsker husets ånd, og som tiltrækkes af forskellige dele af konceptet.

Dernæst trak vi op igen, og der blev sat en buffet frem, som repræsenterede typiske eksempler på det, en ”almindelig” gæst får ved en let anretning på Stampenborg. Som sædvanlig gik snakken lystigt under måltidet, hvor der også blev tid til at aftale næste møder.

Næste møder, SÆT X ALLEREDE NU: se STAFETTEN herunder. Tilmelding og afbud DIREKTE og kun til arrangør! STAFETTEN er hermed givet videre til:

Susanne Andersen, Vadehavscentret, sa@vadehavscentret.dk, www.vadehavscentret.dk

Tirsdag d. 11. september 2012 kl. 17.00
Sønderborg – som Kulturhovedstad….onsdag d. 28.11. kl. 17 på Alsion