Mandag den 23. marts 2015

Statsforvaltningen i Aabenraa

Værtinde ved arrangementet: cand. jur. Anne Enemark

Mandag den 10/3 samledes vi 15 kvinder på Statsforvaltningens hovedkontor i Aabenraa. Administrations- og It chef Rasmus Kruse indledte med en kort fortælling om Statsforvaltningens forandringsproces. Sammenlægning og ændringer, der har berørt størstedelen af 550 medarbejdere.

Nyt ESDH system (samlet sagsstyringssystem), som skal håndtere de ca. 170.000 afgørelser om året, heraf ca. 100.000 indenfor familieret og heraf ca. 15.000 sager om samvær (tal fra 2014).

Jeg fortalte om, - hvordan en arbejdsplads har det når alle afdelinger enten flyttes, sammenlægges eller nedlægges. Folk er blevet flyttet fra Aabenraa til Aalborg eller Ringkøbing eller Rønne. Hovedkontor flyttet fra Kbh. til Aabenraa. Folk er blevet afskediget i flere runder. Nyansættelser ”vælter” ind til andre funktioner. Familieretten er det største og mest følsomme sagsområde. Fra 2010 til 2014 har jeg arbejdet med borgermøder om forældremyndighed, bopæl og samvær. Jeg forsøgte at give jer et indtryk af de mange engagerede medarbejdere, som bare ønsker at skabe de gode løsninger. Vi drøftede mange gode spørgsmål - som sædvanlig god debat og en engageret flok mennesker at drøfte en emne med.☺ Vi kender alle nogen, som har haft deres livs krise i skilsmissesituationen.

Området er sensitivt i forhold til presse, samfundsudvikling mv. og der er gang i mange nye projekter og kommunikationsopgaver, for at ændre identiteten internt og forsøge at påvirke borgernes holdning til institutionen.

Det seneste års tid har jeg arbejdet med Statsforvaltningens It og kommunikation. Med et Pay off – ”Vi gør en positiv forskel” (valgt af vores direktør Helle Haxgart) – har jeg skabt den grafiske linie for personaledag og efterfølgende kommunikation. I forbindelse med opstart af det nye ESDH system 5/1 2015, har jeg projektledet den interne kommunikationskampagne (se www.sf2.dk - en ”hemmelig” intern web med information om projektet. Et af elementerne – som vi ikke nåede i dybden med, er en videoserie, jeg har optaget/redigeret og udgivet under udviklingen af programmet. Se de fleste på sitet.

Skulle i stå med et behov for videoer til jeres arbejdspladser eller om jer selv, må i sige til☺. Der kan laves megen god kommunikation med ”Talking Heads” eller små instruktionsvideoer. Et andet element, vi benyttede, var små tegnefilm. En af dem ses på forsiden af sitet.

Et brand er mere end et logo

Jeg kan lave dem klar til udgivelse, om ethvert emne. I min fritid påtager jeg mig den slags opgaver. ☺

Stafetten

  • 12/5 Merete Brock, HOME Sønderborg
  • 8/9 Jane Ewers, Sønderborg

Begge sender selv info ud om arrangement.

Mange hilsener

Anne