17. september 2018

Flensborg Bibliotek

Værtinde ved arrangementet: bibliotekar Anni Søndergaard

Hermed et kort referat af møde i Kulturfrauen-netværket mandag 17.9.2018 på Flensborg Bibliotek, hvor 13 kvinder fra netværket deltog og fik en orientering om biblioteksdriften i Sydslesvig mht til resultataftale med Folketinget, filialer, bogbusser, aktiviteter, samarbejde, danskkurser, litteraturfestival, ansatte m.m. Også en lille præsentation af tre nye børnebøger med sydslesvigske temaer, som biblioteket i samarbejde med andre sydslesvigske organisationer har udgivet (med støtte fra Folketingets Sydslesvigudvalg).

Dernæst en rundvisning i biblioteket med stop i Den Slesvigske Samling, hvor Klaus Tolstrup Petersen, fortalte om samlingens historie, om ca. 400 værdifulde, gamle og derfor indscannede bøger - og med særligt kik på en nyerhvervelse: "Jyske Lov", i plattysk udgave fra 1593, som kun findes tilsvarende på Det Kgl. Bibliotek. Også en snak omkring Flensborg som rom-by og med lille smagsprøve;-)

I udstillingssalene introducerede Bente Sonne udstillingen "Et motiv to udtryk". Udstillingen er en udløber af Grænselandsudstillingen, hvor 28 kunstnere til denne udstilling har taget udfordringen op og præsenterer hver to værker, der har udgangspunkt i samme motiv. "Bordet rundt"-runden viste en mangfoldighed i spændende tiltag, især mange med fokus på 2020, og også spændende at høre om f.eks. bogudgivelse, musikaktiviteter, fondsmidler og restaureringsopgaver.

Kommende møder

  • Mandag 28. januar 2019 kl. 17 hos Helle Skaarup, Løgumkloster Refugium.
  • Mandag 6. maj 2019 kl. 17 hos Anne Bertram, lokalitet i Sønderborg følger senere.

Tak for besøget, - bedste hilsner fra Flensborg
Anni Søndergaard