3. juni 2019

Gråsten Landbrugsskole

Den Røde Lade, Gråsten
Den Røde Lade

Tusind tak for at I mødte op til vores KulturFrauen-aften på Gråsten Landbrugsskole i mandags, det var rigtig dejligt at se jer og hyggeligt og inspirerende.

Og ikke mindst stor tak til Hanne Næsborg Hanne Naesborg-Andersen (naesborg@gmail.com) for både at fortælle indlevende om Kulturlandsbyen6300, åbne porten til Den Røde Lade og i øvrigt bidrage med sin viden. Velkommen til Hanne i netværket. Hanne eftersendte linket, hun nævnte i relation til emnet om Genforeningen 2020: https://denstorekrig1914-1918.dk/

Også tak til Helle Barsøe som tippede mig om emne og Hanne som indhold for denne aften, da vi ikke kunne være på Sønderborg Slot.

Herunder følger et kort referat, jeg skal beklage, hvis der er fejl eller mangler.

Vi startede i lokalet med ildstedet på Naturskolen, hvor Hanne Næsborg fra Gråsten, historiker og bibliotekar – og aktiv i bl.a. Kulturlandsbyen6300, Den røde lade og Sønderborg Kommunes Lokalhistoriske arkiver – bl.a. kunne fortælle om Landbrugsskolen og om tilblivelsen af Den røde lade som Kunst- og kultursted. Samarbejdet med landbrugsskolen er nu formaliseret med en egentlig samarbejdsaftale, hvilket også vil kunne hjælpe mhp. fondsansøgninger.

Kulturlandsbyen 6300

Efter buffet sammen med Landbrugsskolens studerende, havde vi god tid til at se på kunst og netværke i Den Røde Lade – og kigge på haverne til skoleprojektet Fra haver til maver.

Herefter kunne Anne Bertram som koordinator for Markeringen af Genforeningen 2020 i Sønderborg Kommune – fortælle om de mange planer for 2020.

Link: Sønderborg Kommune

Anne henviser til Genforeningen 2020-sekretariatets hjemmeside: www.genforeningen2020.dk Her findes mere om historien bag genforeningen, tematikker, kalender til indtastning af arrangementer samt links til fonde og puljer.

Til sidst samlede Birgitte Boelt trådene omkring kommende møder – og vi aftalte flg.:

  • Det er vigtigt med geografisk spredning, så alle i netværket kan deltage.
  • Der vil være mulighed for at engagere en oplægsholder mod betaling.

Medio/ultimo september 2019:

Bauhaus-bevægelsen startede i 1920 – oplæg herom kombineret med besøg på Tørning Mølle

Ultimo november 2019: Den Nordslesvigske Kvindeforening kan også være vært for et møde – fx hos Dagmar Warming i Ribe

Den 12.-13. marts 2020: Her kunne Ivy Møller-Christensen fortælle, at der i samarbejde med Flensborg Centralbibliotek afholdes ’punkt-forelæsninger’ – særligt med fokus på det litterære, design o.l. I februar – maj 2020 vil der på Holmen være udstillingen Grænser – der kommer mere information på vores web. Disse to arrangementer kan evt. kombineres til et KulturFrauen-møde den 12. eller 13. marts 2020, hvor vi også går ud at spise.

Den Nordslesvigske Kvindeforening har en fond, der kan søges nu – og senest 30.6.2019. Der er cirka 200.000 kr. i puljen i denne runde. Teamet er: fællesskaber, der øger kendskabet til dansk historie og kultur. Gerne grænseoverskridende.

Link: Den Nordslesvigske Kvindeforening

HUSK at lægge information på vores opdaterede web: www.kulturfrauen.dk

Jeg håber, jeg fik det meste med – suppler endelig.

Ps – jeg har kun sendt denne mail til de kvinder, som deltog i mandags, Birgitte send meget gerne til alle, hvis det er normal praksis.

Ha en rigtig skøn sommer alle sammen – og på glædeligt gensyn!

Bedste hilsener
Anne

Sønderborg Kommune
Kultur, Event, Idræt og Fritid
Perlegade 53, St.
6400 Sønderborg

Anne Bertram
Kultur- og Fritidskonsulent
Projektkoordinator Genforeningen 2020
M 2399 2522
aebm@sonderborg.dk
www.sonderborgkommune.dk