Tine Enger

Tine Enger

Om mig

Jeg skriver romaner og digte – og holder foredrag om mine bøger og om litterære emner. Mine bøger har dybe rødder i naturen, spændende miljøer, anderledes mennesker og stærke kvindelige hovedpersoner på kanten af Danmark og på kanten af liv og død. Jeg kredser om temaer som: kontrol, magt og identitet – med et kritisk blik på modernitetens fælder. Jeg debuterede med romanen FJERN på Borgens Forlag i 2005.

Jeg har også i en årrække skrevet artikler og været klummeskribent. Jeg har arbejdet med kulturformidling på forskellig vis - også hvor det ikke har været mine egne udgivelser, der har været i centrum. Jeg har blandt andet holdt foredrag på højskoler om Sønderjylland og Als set ud fra forfatteres perspektiv. Jeg har været dommer i den grænseoverskridende litteraturfestival Litteraturfest.nu’ s skrivekonkurrence: ’skriv_nu/schreib_jetzt i region Sønderjylland/Schleswig’. Jeg har undervist folkeskoleklasser fra 6. til 9. klasse i at skrive krimi. Og jeg har deltaget i symposium med kulturpersoner indenfor fx litteratur, teater, filmproduktion og musik fra det dansk-tyske grænseland for at udvikle idéer til, hvordan kultur-aktiviteter formidles bedst muligt på begge sider af grænsen.

Tillidsposter

Jeg har været medstifter af interessesammenslutningen Jylland Forfattere og har været tovholder de første år.

Jeg har været medlem af Sønderborgs ProjectZero’s Advisory Board.

Og jeg var medlem af Danfoss Universe’s Creative Board, som udviklede konceptet til science-parken Danfoss Universe, i dag Universe.

I 2008 blev jeg optaget i KVINFOs Ekspertdatabase.